Olej z pestek malin z kwasem hialuronowym

Olej z pestek malin z kwasem hialuronowym

Olej z pestek malin to bogactwo Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych, witamin i przeciwutleniaczy. W zestawieniu z kwasem hialuronowym charakteryzuje się dogłębnym nawilżaniem i działaniem antybakteryjnym, antyseptycznym, przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym. Pozostawia skórę świeżą, jędrną i czystą, przyspiesza gojenie się ran oraz leczenie stanów zapalnych. Takie połączenie sprawdza się przy cerze mieszanej, tłustej, skłonnej do trądziku i przy zatkanych porach.

Pojemność: 15ml + 100ml

Produkt dostępny!

Dostępność:

Brak w magazynie

Skład

Olej z pestek malin – Zdecydowaną większość składu oleju z pestek malin – około 80% – stanowią Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT), głównie alfa-linolenowy Omega-3 i linolowy Omega-6. Kwasy te powinny być regularnie dostarczane naszemu organizmowi, ponieważ on sam ich nie produkuje, a są one potrzebne m.in. do utrzymania zdrowej i jędrnej skóry. NNKT nie tylko nawilżają cerę, ale również skutecznie eliminują różnego rodzaju przebarwienia. Olej z pestek malin jest też bogaty w witaminę E (alfa- i gamma-tokoferol), która chroni nas przed wolnymi rodnikami. Ponadto w jego składzie znajdują się flawonoidy, karotenoidy i przeciwutleniacze.

Kwas hialuronowy – Potrójny kwas hialuronowy 1,5% składa się z trzech rodzajów kwasu (każdy o stężeniu 0,5%) charakteryzujących się różną masą cząsteczkową i odmiennym działaniem. Rolą wielocząsteczkowego kwasu hialuronowego HMW (od 1 do 1.8 M Da) jest tworzenie na skórze powłoki zapobiegającej wydostawaniu się wody, natomiast małocząsteczkowe kwasy LMW (od 100 000 do 400 000 Da) i SLMW (poniżej 10 000 Da) wnikają do najgłębszych warstw skóry, gdzie wiążą cząsteczki wody w taki sposób, by cera pozostawała nawilżona nawet po umyciu. Co więcej, kombinacja tych trzech kwasów działa przeciwzmarszczkowo, chroni przed wolnymi rodnikami i hamuje rozkład kolagenu.

Właściwości i działanie

Olej z pestek malin – Olej z pestek malin wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne, antybakteryjne i antyseptyczne, a także stymuluje gojenie i pracę gruczołów łojowych. Co ważne, jest naukowo udowodnione, że preparat ten stanowi cenną ochronę przed promieniowaniem ultrafioletowym (w zakresie fal UVA i UVB). Co prawda nie należy go stosować samodzielnie w trakcie intensywnego opalania, ale jest to doskonałe zabezpieczenie przed słońcem, jeśli użyje się go jako dodatku do produktów bez filtrów anty-UV, np. do samodzielnie robionego kremu.

Kwas hialuronowy – Żel hialuronowy 1,5% nawilża skórę i tworzy na niej ochronną warstwę. Dzięki utrzymywaniu wilgoci na odpowiednim poziomie, naskórek staje się bardziej elastyczny i sprężysty, a co za tym idzie – nasza skóra przeżywa drugą młodość. Ponadto kwas hialuronowy działa przeciwzapalnie, przyspiesza gojenie ran i podrażnień. Jako naturalny składnik skóry wykazuje wysoką biozgodność, a więc nie powoduje podrażnień i alergii.

Zastosowanie i wskazania

Olej z pestek malin – Olej z pestek malin najlepiej sprawdza się przy cerze trądzikowej, skłonnej do podrażnień, tłustej i mieszanej – ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne i antyseptyczne. Można go stosować na całym ciele, przy czym najszybciej wchłaniany jest przez skórę na twarzy, a także na szyi i przy dekolcie. Zaleca się, by w momencie aplikacji skóra była nieco wilgotna. Olejek z pestek malin można stosować samodzielnie, jednak najlepsze rezultaty daje jego połączenie z innymi składnikami kosmetycznymi. Można go łączyć m.in. z żelem hialuronowym, a także z maseczkami, różnego rodzaju kremami do twarzy i balsamami do ciała.

Kwas hialuronowy – Spektrum zastosowania potrójnego kwasu hialuronowego 1,5% jest niezwykle szerokie, zwłaszcza w zakresie pielęgnacji skóry i włosów. Przede wszystkim można go używać jako lekkiego żelu nawilżającego, szczególnie w przypadku cery tłustej i trądzikowej. Kwas ten można też dodać do kremu do twarzy bądź żelu do golenia, co będzie miało pozytywny wpływ na procesy nawilżania i regeneracji skóry. Potrójny kwas hialuronowy 1,5% można również wykorzystywać do nawilżania włosów i przyspieszania ich porostu. Jego zastosowanie tak naprawdę zależy w dużej mierze od potrzeb – można go bowiem mieszać z dowolnymi składnikami kosmetycznymi. Można stosować kwas hialuronowy bezpośrednio na skórze (w stężeniu 100%), ale zaleca się, by jego stężenie nie przekraczało 25-30% dla miejsc najbardziej wysuszonych. Stężenie 1,5% jest idealne dla cery tłustej, trądzikowej i mieszanej. Pamiętajmy również, że żeby zwiększyć efektywność żelu, najlepiej nakładać go na wilgotną skórę.

Zapoznaj się z dokładnym artykułem na temat oleju z pestek malin oraz kwasu hialuronowego.

Jak stosować?

Krok I
Na wewnętrzną część dłoni nakładamy od 4 do 6 kropel oleju, oraz jedną kroplę kwasu. Koniuszkiem palca mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

Krok II
Na nawilżoną skórę twarzy, wcieramy przygotowany krem kolistymi ruchami dłoni do momentu całkowitego wchłonięcia. W celu zapewnienia optymalnego nawilżenia, czynność powtarzamy rano i wieczorem.

Skład chemiczny

Olej z pestek malin 100% EKOLOGICZNY
Skład INCI Rubus idaeus seed oil, Tocopherol (0,5% witaminy E)
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny. Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany.
Gęstość w temp. 20 °C ok. 0.930 g/ml
Liczba zmydlenia 135 mg NaOH/g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: wysoka zawartość niezbędnych kwasów tłuszczowych – 80%, łącznie z omega-3 i omega-6, omega-9 oraz naturalne tokoferole.
Okres trwałości 12 miesięcy
Przechowywanie W szczelnie zamkniętych pojemnikach, unikać kontaktu ze światłem i powietrzem. Optymalna temperatura przechowywania to 4-10 °C.
Potrójny kwas hialuronowy 1,5%
Skład INCI Aqua, Sodium Hyaluronate
Pozyskiwanie biotechnologicznie
Konserwanty Phenoxyethanol 0,7%, Ethylhexylglycerin 0,05%
Postać bezbarwny, przezroczysty żel
Masa cząsteczkowa 0,5% kwas hialuronowy typu SLMW poniżej 10000 DA
0,5% kwas hialuronowy typu LMW 100 000 – 400 000 DA
0,5% kwas hialuronowy typu HMW 1,0 – 1,8 M DA.
Jakość Nie testowany na zwierzętach, produkt nie posiada żadnych pochodnych zwierząt.
Rozpuszczalność rozpuszczalny w wodzie
Gęstość w temp. 20 °C 6.0 – 7.0
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Zalecamy przechowywać w lodówce 4 – 10 °C.
  • Kategorie produktów

  • Polecamy!