Olej z róży rdzawej

Olej z róży rdzawej

Olej z róży rdzawej pozyskiwany jest naturalnymi metodami z egzotycznych zakątków Chile, gdzie tradycja wyrabiania go z nasion dzikiej róży wpisała się już na stałe w karty historii. Jest on bogaty m.in. w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, które są potrzebne do utrzymania zdrowej cery. Środek ten sprawdza się głównie na skórze, która bez odpowiedniej pielęgnacji szybko by się zniszczyła – wrażliwej, podatnej na podrażnienia, dojrzałej, naczynkowej i łuszczącej się.

Pojemność: 15ml

Produkt dostępny!

Dostępność:

Brak w magazynie

Skład

Większość składu oleju z róży rdzawej (ok. 80-90%) obejmują Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (głównie kwas alfa-linolenowy Omega-3, linolowy Omega-6 i oleinowy Omega-9), które przyspieszają regenerację tkanek. Pozostałą zawartość uzupełniają witaminy A i E, flawonoidy, kwas retinowy, polifenole i minerały w postaci potasu i magnezu. Taka mieszanka składników zapewnia skórze nie tylko wysoką elastyczność, ale też stabilną ochronę przed wolnymi rodnikami.

 

Właściwości i działanie

Najważniejszymi właściwościami oleju z róży rdzawej jest działanie przeciwzapalne i regenerujące. Doskonale sprawdza się przy cerze trądzikowej, mieszanej i tłustej, a także starzejącej się. Powoduje redukcję zmarszczek, poprawia jędrności skóry i leczy zmiany trądzikowe. Skóra wchłania go bardzo szybko, dzięki czemu nie pozostawia na niej tłustej powłoki. Jest to też doskonały środek oparzenia, rozstępy i blizny (w tym blizny potrądzikowe i pourazowe), a jego unikalny skład stymuluje regenerację komórek, wypełnia przestrzeń międzykomórkową, wygładza zmarszczki i ujednolica przebarwienia.

 

Zastosowanie i wskazania

Olej z róży rdzawej można mieszać z całą gamą różnych kosmetyków – m.in. z kremami (odżywczymi czy nawilżającymi), emulsjami i balsamami. Najlepiej jednak sprawdza się w połączeniu z kwasem hialuronowym, który uzupełnia jego działanie. Można go stosować na całym ciele, choć szczególnie wrażliwe na jego działanie są okolice oczu, dekolt i szyja. Warto korzystać z niego w przypadku zmian trądzikowych, oznak starzenia, poleca się go również kobietom w ciąży jako środek zapobiegający powstawaniu rozstępów.

Zapoznaj się z dokładnym artykułem na temat oleju z róży rdzawej.

Skład chemiczny

Olej z róży rdzawej 100% EKOLOGICZNY
Skład INCI Rosa rubiginosa seed oil / Rosa moschata seed oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, dziewiczy, nierafinowany.
Gęstość w temp. 20 °C ok. 0.930 g/ml
Liczba zmydlenia 180 mg KOH/g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 1.5%, kwas oleinowy 8.7%, kwas stearynowy 1.6%, kwas linolowy 46.2%, kwas linolenowy 33.7%
Okres trwałości 12 – 18 miesięcy
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Kategorie produktów

  • Polecamy!